Filter

Bouwupdate Cascade Alkmaar

27 februari 2024
In de appartementen en algemene ruimtes worden de laatste afbouwwerkzaamheden verricht om alles richting voorschouw gereed te maken. De installaties zijn inmiddels getest en ingeregeld. De gezamenlijke daktuin is inclusief beplanting op de 1e verdieping aangelegd, ook zijn de groene gevels aangebracht.

Startoverleg gevelmetselwerk De Catharina

26 februari 2024
In opdracht van Achmea Real Estate realiseert Bot Bouw de woontoren ‘De Catharina’ in Zaandam welke bestaat uit 103 huurappartementen, waarvan 42 middenhuur - en 61 vrije sector huurappartementen. Het ontwerp van Architect Liesbeth van der Pol draagt een steentje bij aan het Zaanse mozaïek in het gebied. “Het is een eigenzinnige toren, een gebouw met karakter. Zaans gekleed, met geglazuurde bakstenen in Zaanse groene tinten. Een krachtige Zaanse dame!”.

Raamovereenkomst Woningborg WKB getekend

22 februari 2024
In 2020 voerden we met Woningborg de allereerste pilotprojecten uit volgens de wet op kwaliteitsborging. Sindsdien hebben we gewerkt aan de voorbereiding op de invoering van deze wet.

Bouwupdate Deimoslaan Heerhugowaard

21 februari 2024
De nutspartijen zijn inmiddels succesvol afgerond, waardoor het fundament voor verdere vooruitgang is gelegd. Rondom het projectgebied is de grondwerker gestart met de woonrijpfase, een cruciale stap in de realisatie van de woonomgeving.

Bijzonder moment project Ravelijn Diemen

19 februari 2024
Bij de entree van Diemen wordt het gebouw Ravelijn gebouwd. Om dit gebouw extra te laten spreken heeft architect Inbo een gevelkunstwerk bedacht. Het gevelkunstwerk is een abstracte weergave van de oudste landkaarten van Noord-Holland uit 1575. De kaart is in het metselwerk visueel gemaakt. De locatie van het gebouw is door middel van een in het oog springende ‘rode steen’ in het de kaart zichtbaar.

Ontmoet onze nieuwe stagiairs!

14 februari 2024
Als ontwikkelende aannemer werken wij ook graag aan de ontwikkeling van onze toekomstige collega’s. Wij geven studenten graag de kans om binnen ons bedrijf te ervaren hoe het is om als team aan onze bijzondere projecten te werken. In de komende periode hebben we 3 stagiaires binnen Bot Bouw lopen.

Bouwteamovereenkomst Parkvillaz 10, 11 en 12 getekend

12 februari 2024
Afgelopen week is de bouwteamovereenkomst tussen CZAN Rood (AM en Blauwhoed) en Bot Bouw gesloten. Hiermee wordt er een vervolg gegeven aan de twee deelprojecten welke wij nu in uitvoering hebben, Parkvillaz 1, 2, 4 & 5 en Parkvillaz 6, 7 & 14.

Oplevering Amstelkwartier Amsterdam

7 februari 2024
Afgelopen woensdag 31 januari zijn de 55 appartementen van project Amstelkwartier blok 8A naar alle tevredenheid opgeleverd aan onze opdrachtgever de heer Hollander van NL-Development B.V. De appartementen zijn inmiddels verhuurd en vanaf 1 februari zijn de sleutels overhandigd aan de enthousiaste huurders.

Start heiwerk Parel van Zuid Wormerveer

5 februari 2024
Vorige week zijn we gestart met het heiwerk van Parel van Zuid in Wormerveer. Hiermee krijgt dit unieke project langs de Zaan nu daadwerkelijk vorm.

De Waardmeester, uitverkocht in 2 maanden!

29 januari 2024
De 42 woningen in De Waardmeester gingen november in verkoop. De belangstelling voor de woningen was overweldigend. Deze week zette een enthousiaste koper zijn handtekening onder het laatste koopcontract en zijn we dus binnen 2 maanden volledig uitverkocht.

Het realiseren van woontorenhoge ambities

22 januari 2024
Onlangs is er bij onze collega's, Erik Beers en Jeroen Klooster een interview afgenomen om meer inzicht te krijgen in de samenwerking tussen Bot Bouw en Blom Elektrotechniek. In dit interview wordt dieper ingegaan op de rol van co-making en het gezamenlijke streven naar hoogwaardige kwaliteit.

Bouwupdate Elzenhagen

16 januari 2024
Momenteel wordt op ons project Elzenhagen blok 1, 2, 4 en 5 de laatste hand gelegd aan de gevels van de blokken 2 en 5. Hierdoor kunnen de steigers rondom deze blokken binnenkort gedemonteerd worden. Een belangrijke mijlpaal, want dit opent de weg voor de nutspartijen om ongehinderd hun werkzaamheden uit te kunnen voeren.

Demontage steiger eerste blok De Veldwachter

15 januari 2024
Een cruciaal moment bij bouwproject De Veldwachter in Schagen is aangebroken met de succesvolle demontage van de steiger bij het eerste blok. Dit markeert een prachtige fase in het bouwtraject, waarin de gevel nu zichtbaar wordt.

Start bouw Parkvillaz 6, 7 en 14

22 december 2023
Vlak voor de kerstsluiting is de 1e paal van de Parkvillaz 6, 7 en 14 in Amsterdam een feit. Onder deskundig toezicht van Bot Bouw, Heitechniek Nederland en Goudstikker - de Vries B.V. is Boer B.V. Kraanverhuur en Heiwerken vrijdag 22 december gestart met het heiwerk.

Fijne feestdagen!

22 december 2023

Hoogste punt Akkerwinde Heerhugowaard

20 december 2023
Bij de nieuwbouw van 81 woningen van project De Akkerwinde in Heerhugowaard is het hoogste punt bereikt. Dit is vrijdagmiddag 15 december gevierd met een symbolische handeling onder het toeziend oog van alle bouwplaatsmedewerkers en onder het genot van een frietwagen.

Bouwupdate De Catharina Zaandam

18 december 2023
Momenteel zijn we op ons project De Catharina gestart met de betonwanden op de 4e verdieping. De ruwbouw verloopt volgens planning en de vaklieden op de werkvloer zijn goed op elkaar ingespeeld.

Hoogste punt Elzenhagen 1, 2, 4 en 5

13 december 2023
Op vrijdag 8 december hebben we met trots het hoogste punt gevierd van ons project Elzenhagen Blok 1, 2, 4 en 5 in Amsterdam. Voor dit project hebben we de creatieve input mogen ontvangen van maar liefst vier vooraanstaande architecten: Marcel Lok, Office Winhov, Bedaux De Brouwer en Korthtielens. Dit heeft geresulteerd in een ambitieus project met een hoog afwerkingsniveau.