DE BOT BOUW HISTORIE

Op 27 november 1912 begon Piet Bot als aannemer aan de Jan Glijnisweg in Heerhugowaard en legde hij de basis voor het huidige bedrijf.

De eerste jaren bestaan de activiteiten voornamelijk uit werk voor particuliere opdrachtgevers en kleine bedrijven. In de jaren twintig volgen grotere opdrachten als het bouwen van de eerste huizen voor de opgerichte woningbouwvereniging in Heerhugowaard en de bouw van Sint Willibrordus in Heiloo.

In 1940 wordt de naam van het bedrijf officieel omgedoopt in Fa. P. Bot +  Zoon. Na de tweede wereldoorlog kent het bedrijf een sterke ontwikkeling in de zogenoemde Wederopbouw en realiseert zij veel woningen in onder andere de Bommelerwaard (Zaltbommel).

In 1953 overlijdt de grondlegger van het bedrijf “Piet Bot” en zet “Zoon Gem” het bedrijf voort. In 1954 wordt de naam gewijzigd in NV Aanneming maatschappij P. Bot + Zoon.

Gedurende de jaren zestig en zeventig stapt de 3e generatie Bot de onderneming binnen; vier kleinzonen van de grondlegger.

In de jaren tachtig vindt een sterke uitbreiding plaats met expertise op het gebied van onderhoud door overname van aannemingsbedrijven onder andere Terlingen in Diemen/Amsterdam; de latere vestiging Bot Bouw Amsterdam. Met de oprichting van Bot Bouw Initiatief in 1983 wordt een stap gemaakt naar ontwikkelende bouwer.

In november 1987 wordt het 75-jarig jubileum gevierd. Een maand later overlijdt de heer Gem Bot, zoon van de grondlegger Piet Bot. In 1989 wordt Gem Bot, kleinzoon van de grondlegger, algemeen directeur van Aanneming maatschappij P. Bot en Zn. Piet Bot, blijft aan als directeur van de Bot Bouwgroep en Bot Bouw Initiatief.

In 1994 wijzigt de naam in Bot Bouw BV. In de lijn van het familiebedrijf is sinds 2002 de vierde generatie werkzaam binnen de onderneming.

Op 27 november 2012 bestond het bedrijf 100 jaar. Tijdens een feestelijke bijeenkomst ontving Gem Bot, als pater familias, de gemeentelijke onderscheiding de “Gouden Reiger”. Deze waardering is ook nadrukkelijk voor alle (oud) medewerkers van ons bedrijf.