Met het leggen van de eerste vloerplaat door wethouder Ester Leibbrand en Gem Bot van de BCH is op feestelijke wijze stil gestaan bij de start van de bouw van project De Waardmeester.

Dit gebeurde onder toeziend oog van de toekomstige bewoners, vertegenwoordigers van de Gemeente Dijk en Waard en de ontwikkelaar van het plan, de BCH. Onder de kopers zijn starters op de woningmarkt, maar ook jonge gezinnen en senioren die naar verwachting in de zomer van 2025 de sleutel van hun nieuwe woning in ontvangst kunnen nemen. Na de feestelijke handeling was er voor de kopers gelegenheid om kennis te maken met hun nieuwe buren onder het genot van een hapje en drankje. Mede dankzij het mooie weer was het een zeer geslaagde middag.

Het project De Waardmeester bestaat uit twee plandelen, Parkzijde en Waterzijde. In de Parkzijde komen 9 rijwoningen, 10 twee-onder-een-kapwoningen en 4 vrijstaande woningen. Aan de Waterzijde komen 19 comfortabele levensbestendige bungalows.

Alle woningen zijn verkocht. Maar wij zijn samen met de BCH alweer bezig met de ontwikkeling van project De IJsvogel op de naastgelegen locatie. Daarover binnenkort meer.