Deze week is de vergunning voor project Highlands onherroepelijk geworden. Met Highlands krijgt Alkmaar er 95 appartementen bij. Het gebouw komt te staan naast het ook door ons gerealiseerde project De Kooimeer dat eerder dit jaar is opgeleverd. Met de toevoeging van Highlands wordt de entree van Alkmaar steeds mooier en een magnifieke woonplek voor mensen die van de stad houden, maar wel comfortabel en energiezuinig willen wonen.

Highlands is voorzien van een parkeergarage en krijgt een ruime gemeenschappelijke tuin waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. In het gebouw zelf komen 36 huurwoningen en 59 koopwoningen. De woningen variëren in afmeting tussen de 39 en 86m2. Voor de koopwoningen zetten wij in op betaalbaar. De meeste koopwoningen vallen dus ruim onder de NHG-grens. Met de starterslening van de gemeente Alkmaar hebben starters op de woningmarkt een extra duwtje in de rug. Zij krijgen hierdoor tot wel 20% extra leencapaciteit. De verkoop van de woningen start in september. Met de bouw wordt begin volgend jaar gestart.

Op https://woneninhighlands.nl/ vind je meer informatie en kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief. Dan houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen.