Afgelopen donderdag 6 juli zijn de appartementen van ‘de Kade’ deelplan 14/15 kavel 3 naar alle tevredenheid opgeleverd aan Aberdeen Standard Investments.
Deelplan 14/15 bestaat uit 49 stoere appartementen, 2 ‘duplex’ appartementen verdeeld over twee woonlagen en 5 ‘split level’ appartementen en is een ontwerp van OZ Architecten.

Dit deelplan vormt – samen met de Werkspoorhal en deelplan 16 – het sluitstuk van het grootschalige project Oostenburg aan de VOC-kade in Amsterdam.
Het voormalige industriële werkterrein in het centrum van de stad waar ooit grote machines en scheepsmotoren werden gebouwd, heeft plaats gemaakt voor een stoere en bruisende wijk.
Oostenburg is een ontwikkeling van VORM, Stadsgenoot en Steenwell. Inmiddels zijn vele projecten afgerond en bewoond.
De stadswijk wordt een autoluw gebied, waar fietsers, wandelaars en openbaar vervoer prioriteit krijgen. Met een tramhalte op loopafstand en het Amsterdam Centraal station op fietsafstand.

De appartementen zijn uitgerust met een eigen duurzaam klimaatsysteem, slimme installaties en er zijn hoogwaardige materialen gebruikt. 
De gebouwen kenmerken zich met hun eigen unieke uitstraling en zijn voorzien een balkon of loggia, hebben een gemeenschappelijke daktuin en infiltratiedaken voor de opvang van overtollig regenwater.

Na de ondertekening van het procesverbaal van oplevering en overdracht van de sleutels zijn de eerste huurders dezelfde dag ontvangen in hun nieuwe appartement.

Bot Bouw zal de komende maanden nog aanwezig zijn op kavel 3, medio september/oktober van dit jaar worden de 31 koopappartementen, 94 huurappartementen aan Rail&OV en commerciële ruimten van deelplan 16 aan VORM opgeleverd.