Aan de Zuiderweg, op het terrein waar voorheen het bedrijf Oudshoorn gevestigd was, worden door Bot Bouw in totaal 123 appartementen gebouwd. Hiervan komen 28 appartementen via woningcorporatie Wooncompagnie beschikbaar voor de sociale huursector en worden 95 appartementen verkocht.

Huurders die elkaar kunnen versterken
Woningcorporatie Wooncompagnie en Bot Bouw hebben een overeenkomst gesloten voor de bouw van 28 sociale huurappartementen in het plan De Veldwachter in Schagen. De 28 appartementen worden door Wooncompagnie afgenomen en in 2024 verhuurt aan een groep huurders die elkaar kunnen én willen versterken.

Een woongebouw voor mensen die naar elkaar omkijken
Een thuis, dat is meer dan een stapel stenen of een dak boven je hoofd. Een goede buur en een goede buurt horen daar net zo goed bij. De huurders van de 28 sociale huurwoningen vormen straks een woongemeenschap. Een gemeenschap waarin de buren naar elkaar omzien en iets voor elkaar betekenen. Directeur-bestuurder Stefan van Schaik: ‘Een thuis is een plek waar je tot rust kunt komen. Maar om er een thuis van te maken, moet je je ook prettig voelen in de buurt: je daar veilig, welkom en gezien voelen. Met dit project willen we een woongebouw creëren voor een groep mensen die naar elkaar omkijken en samen zorgen voor vitaliteit en leefbaarheid in hun complex.’

Vrijheid en ruimte binnen het gezellige centrum van Schagen
Het plan bestaat uit zes kleinschalige woongebouwen. Er is ruimte voor groen, water en er zijn vele doorkijkjes. Dankzij deze opzet ervaar je vrijheid en ruimte, maar wel met het gezellige centrum van Schagen nabij en het treinstation op loopafstand.

Planning en verkoop tweede fase 
De omgevingsvergunning is inmiddels onherroepelijk. Er wordt op het terrein al hard gewerkt om het bouwrijp te maken. In februari 2023 wordt de eerste paal geslagen. De bouw duurt daarna ongeveer anderhalf jaar. De eerste fase is inmiddels bijna uitverkocht, in januari gaat de volgende fase in de verkoop, zie www.de-veldwachter.nl