Woensdag 9 februari zijn de 110 appartementen van bouwdeel T op het Sniepkwartier opgeleverd. Op geanimeerde wijze werden de sleutels overgedragen aan ASR Dutch Core Residential Fund, woningcorporatie De Alliantie en het openbaarvervoerbedrijf GVB.

Sniepkwartier maakt deel uit van Plantage De Sniep aan de zuidkant van Diemen. Met de oplevering van bouwdeel T is het laatste grote project van deze nieuwbouwwijk afgerond. De woningen variëren in oppervlakte van 50 m² tot 115 m². Alle woningen beschikken over een buitenruimte, de bewoners kunnen daarnaast gebruik maken van de gemeenschappelijke binnentuin. De woningen liggen dichtbij het centrum van Diemen, het Diemerbos en de A1.

Het project bestaat uit een mix van vrije sector huurappartementen en sociale huurappartementen. ASR Dutch Core Residential Fund neemt respectievelijk 64 en woningcorporatie De Alliantie 46 appartementen af.

Het GVB neemt tevens een gedeelte van bouwdeel T in gebruik. Deze ruimte betreft een sanitaire voorziening voor de trambestuurders. Bouwdeel T kenmerkt zich door de tramlus welke rondom het gebouw aanwezig is en een perron die aan de nieuwbouw grenst. Een uitdaging voor het bouwteam om tramlijn 19 zonder hinder tijdens het bouwproces rond te laten rijden, die mede door vroegtijdige en vruchtbare overleggen met de Gemeente Diemen en het vervoersbedrijf GVB geslaagd is.

Vorig jaar april zijn de eerste 98 appartementen overgedragen. Bot Bouw heeft met de onderaannemers en leveranciers de in totaal 208 appartementen in een tijdsbestek van ruim twee jaar gerealiseerd.

Wij zijn trots op het eindresultaat dat mede tot stand is gekomen door onder andere ontwikkelaar DID Vastgoedontwikkeling, ingenieursbureau Swinn en architectenbureau M3H.

Bot Bouw kan terugkijken op een goede en fijne samenwerking met alle betrokken partijen.