Vandaag is de verkoop van Cascade gestart! Midden in het centrum van Alkmaar komen 87 duurzame appartementen waar je écht samen leeft. De visie van de ontwikkelaar is dat gebouwen weer (micro)dorpen moeten worden, waar mensen elkaar kunnen vinden en helpen. Ontmoeting en sharing staan dus centraal in Cascade. Daarbij is dit het eerste gebouw in Alkmaar dat volledig vanuit bewonersperspectief – met een eigen sharing-concept – is ontwikkeld.

Hier kijk je om naar je nieuwe buren en zij ook naar jou. Ontmoet elkaar op het gezamenlijke dakterras of tijdens een buurtborrel met de andere bewoners. Of je nu op zoek bent naar een toffe studio midden in de stad of een appartement XXL met groots dakterras en een mooi uitzicht, Cascade is voor iedereen.

Shared mobility? In Cascade pak je gewoon de deelauto. En heb je gereedschap nodig? Dat hoeft echt niet iedereen in huis te halen. Via de Cascade-app van Area Of People houd je contact met je nieuwe buren en blijf je op de hoogte van alles wat er in en rondom het gebouw speelt. Er zullen zelfs evenementen georganiseerd worden, zodat iedereen elkaar kent en er altijd iets leuks te doen is. Zo ontdek je zorgeloos en sociaal wonen.

Cascade krijgt de grootste groene gevel van Alkmaar. Met zoveel planten op én rondom het gebouw ontstaat er een soort natuurlijke airco. De grote daktuin is een plek waar iedereen in de zomer samen kan komen om beschutting te vinden tijdens warme dagen. Al het groen reduceert CO₂ en hittestress én draagt bij aan een hogere luchtkwaliteit. In Cascade kun je zelfs samenwerken om de tuinen te onderhouden. Zo besparen de bewoners servicekosten.

Cascade is een ontwikkeling van VOF Horizon Ontwikkeling, een samenwerkingsverband tussen Timpaan en Bot Bouw. De makelaars zijn Magneet Makelaars en VLIEG Alkmaar. Het ontwerp is van Caas Architecten.

Meer informatie: https://www.cascadealkmaar.nl/