Afgelopen donderdag hebben AM Gebiedsontwikkeling, a.s.r. en Bot Bouw het contract getekend voor de bouw van het project Arent Krijtsstraat in Diemen.

Het appartementengebouw is in opdracht van AM ontworpen door INBO. Het project bestaat uit 51 appartementen die a.s.r. gaat verhuren. Tien appartementen worden ingericht als ‘friends-appartement’, welke zeer geschikt zijn om samen met een vriend(in) te delen. Deze appartementen hebben een eigen slaapkamer en badkamer, de keuken en woonkamer worden gedeeld. Gemeente Diemen, die groot voorstander is van betaalbare huurwoningen in haar gemeente, is blij dat het project nu eindelijk van start gaat. Bot Bouw start in januari met de voorbereidende werkzaamheden.

De reeds bestaande kelder op de bouwlocatie wordt dusdanig aangepast zodat het gebouw boven de kelder gebouwd kan worden.
Het appartementencomplex krijgt een bijzonder gevelkunstwerk. Dit gevelkunstwerk refereert naar de historische context van de locatie. In het metselwerk wordt een abstracte weergave gemetseld van één van de oudste kaarten van Diemen. Op de gevel wordt het gedeelte weergegeven van de locatie van het gebouw.