Bot Bouw is voornemens op de locatie van Oudshoorn aan de Zuiderweg 124 appartementen te realiseren. Afgelopen woensdag konden de direct omwonenden zich laten informeren over de plannen tijdens een inloopmiddag. Het plan krijgt de naam De Veldwachter.

De 124 appartementen worden verdeeld over 6 woonblokken die verdeeld over het gebied in een parkachtige omgeving komen te staan. Het plan kent een divers woonprogramma. Maar liefst 40% van het woonprogramma is voor sociale huur- en koopappartementen. De overige 60% is voor  middensegment huur- en koopappartementen en voor vrije sector koopappartementen. Om het nieuwe woongebied te bereiken komt er een nieuwe ontsluiting, voldoende parkeren en kunnen de toekomstige bewoners gebruik maken van deelauto’s.

De bewoners konden woensdag reageren op het plan en hun voorkeur uitspreken over de opzet, de ontsluiting en bijvoorbeeld de gewenste uitstraling. Het plan is positief en enthousiast ontvangen. De komende periode kan iedereen reageren op de plannen via de website http://www.de-veldwachter.nl. De reacties worden meegenomen in de verdere uitwerking van de plannen.

De impressie is van Moke Architecten BV uit Amsterdam.