De eerste stappen zijn gezet voor de bouw van 124 appartementen op het voormalige terrein van Oudshoorn aan de Zuiderweg 4-6 in Schagen. Maandag 21 juni ondertekenden wethouder Jelle Beemsterboer namens gemeente Schagen en onze directeur Gem Bot de anterieure overeenkomst. Vanaf dit moment wordt dit project “De Veldwachter” genoemd. Wethouder Beemsterboer is enthousiast over de plannen: “Er is een grote vraag naar appartementen in Schagen, daar speelt deze ontwikkeling fantastisch op in. De locatie, vlak bij het centrum en het station, is natuurlijk ook echt ideaal. Met dit project zetten we weer een flinke stap om de woningnood op te lossen.”

Locatie
Op het terrein komen totaal 124 appartementen verdeeld over 6 gebouwen. De appartementen komen in een parkachtige omgeving te staan, waarbij 40% van de appartementen wordt ingezet voor sociale huur en goedkope koopwoningen. Om het nieuwe woongebied straks te bereiken wordt een ventweg aangelegd die gedeeltelijk gelijk komt te liggen aan de Zuiderweg. Aan de zuidzijde komt een fietsbrug zodat het plan ook aan die zijde wordt ontsloten.

Plan woningbouw
De appartementen worden duurzaam ontwikkeld en gebouwd, ook is er veel aandacht voor de  inrichting rondom de gebouwen. Met veel groene hagen en bijvoorbeeld het plaatsen van grote bomen wordt gehoor gegeven aan de wens van de buurt om alles zo groen mogelijk in te richten. In het plan is er plaats voor 28 sociale huurwoningen. Deze woningen worden door Wooncompagnie verhuurd. Verder komen er 20 goedkope koopstudio’s, 34 middeldure en 42 vrije sector koopappartementen. Directeur Gem Bot: “We zijn erg blij met de samenwerking met de gemeente Schagen en kijken uit naar de realisatie en oplevering van de appartementen. Dankzij de architectuur van Moke Architecten en de ambitieuze inrichtingsplannen wordt dit een prachtige plek om te wonen.”

Binnenkort start de gemeente met de bestemmingsplanwijziging. Als de omgevingsvergunning onherroepelijk is, start de verkoop en uitvoering. Naar verwachting is dat in het voorjaar van 2022, de oplevering is dan eind 2023. Meer informatie vindt u op de projectwebsite www.de-veldwachter.nl.