Op vrijdag 2 oktober tekenden de Alkmaarse wethouder Wonen Paul Verbruggen en Ingeborg de Jong en Gem Bot namens VOF Horizon Ontwikkeling, de anterieure overeenkomst voor de nieuwbouwontwikkeling op de hoek van de Helderseweg en de Stationsweg in Alkmaar. Op deze bijzondere locatie ontwikkelt VOF Horizon Ontwikkeling, een samenwerking tussen Timpaan uit Hoofddorp en Bot Bouw uit Heerhugowaard, het project Cascade.

De naam Cascade verwijst naar de trapsgewijze opzet van het plan. Het wordt een fraai gebouw, dat uit circa 87 appartementen bestaat in een omgeving met veel openbaar groen. Cascade levert een bijdrage aan de grote behoefte aan betaalbare woningbouw in Alkmaar. Bot Bouw en Timpaan hebben reeds de nodige succesvolle projecten ontwikkeld in de stad Alkmaar en omgeving en zijn verheugd daar een nieuw project aan te mogen toevoegen.

De sociale cohesie staat voorop in Cascade. Dit is bijvoorbeeld terug te zien in het gezamenlijke dakterras op de eerste verdieping, waar er samen in en aan de daktuin gewerkt kan worden. De community wordt verder bevorderd door een coach en een online omgeving waarop mensen elkaar kunnen vinden en helpen. Een deelauto in de garage maakt het plaatje af.

Wethouder Wonen Paul Verbruggen: “Met de ondertekening van de overeenkomst, zetten we vandaag een flinke stap op weg naar nieuwe woningen voor onze inwoners. Woningen die hard nodig zijn, dus wat mij betreft start de bouw vandaag nog. Maar ook andere aspecten als parkeergelegenheid, bereikbaarheid, groen en sociale samenhang zijn belangrijk en moet je samen goed regelen. Met deze overeenkomst op zak, weet ik zeker dat Cascade een fijne plek wordt om te wonen!”

Ingeborg de Jong, directeur Timpaan: “We zijn verheugd te mogen ontwikkelen op deze mooie centrale locatie in Alkmaar, voor een doelgroep die past bij onze missie: hoogwaardig wonen voor ieder mens mogelijk te maken.”

Gem Bot, directeur Bot Bouw: “Cascade is een project op een logistiek uitdagende locatie, dat wij door onze ruime ervaring met binnenstedelijk bouwen goed kunnen uitvoeren.”

Informatie omwonenden en belangstellenden

Binnenkort krijgen omwonenden en andere belanghebbenden meer informatie over het plan. Gezien de coronamaatregelen zal dit een digitale informatiebijeenkomst zijn. Uiteraard krijgen omwonenden die hier niet bij kunnen zijn, de mogelijkheid om de informatie later terug te kijken via de website of thuis toegestuurd krijgen. Geïnteresseerden in het project kunnen zich aanmelden via https://www.cascadealkmaar.nl/