Afgelopen donderdag hebben we het hoogste punt van woontoren Opportuna in Amsterdam gevierd! In het bijzijn van onze gewaardeerde opdrachtgever woonstichting Lieven de Key en andere samenwerkingspartners vierden wij dit bijzondere moment boven op de toren door de dakplaat van de liftopbouw te leggen. Na deze handeling is er in een sfeervolle ambiance teruggeblikt op de gezamenlijke inspanningen die hebben geleid tot het bereiken van dit hoogtepunt.

Het nieuwe sociale woongebouw nabij het August Allebéplein, ontworpen door Office WINHOV, biedt 174 zelfstandige woningen voor jonge woonstarters. De bewoners kunnen elkaar ontmoeten in de gemeenschappelijke ruimte op de begane grond en op het dakterras.

Het vizier is inmiddels gericht op de volgende mijlpaal: de oplevering. Bot Bouw verwacht dat de gelukkige bewoners begin volgend jaar hun sleutel krijgen. Een deel van de woningen wordt specifiek toegewezen aan jongeren uit de buurt, jongeren met een maatschappelijk beroep en jongeren die vanuit een beschermde woonomgeving komen. Het andere deel wordt verhuurd aan overige geïnteresseerden.