Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer heeft 20 september jl. de grond geleverd gekregen voor de turnkey verwerving van 105 middenhuur appartementen aan de Wagenweg in Purmerend. Het project is een ontwikkeling van Bot Bouw. De woningen worden naar verwachting in de zomer van 2023 opgeleverd.

Het Wagenweggebied ligt op loopafstand van het historisch centrum van Purmerend en wordt de komende jaren getransformeerd tot een aantrekkelijk woongebied met veel voorzieningen. Bot Bouw is verheugd dat na een succesvol ontwikkeltraject de realisatie nu van start is gegaan. Richard Groen van Bot Bouw: “Wij zijn ervan overtuigd dat we met de realisatie van dit project een mooie bijdrage kunnen leveren aan het woningaanbod in Purmerend, de uitstraling van het Wagenweggebied en de woonkwaliteit van de huidige en toekomstige bewoners.”

In het project zijn natuur inclusieve en klimaat adaptieve maatregelen doorgevoerd. De woningen worden langjarig in portefeuille gehouden en vormen een welkome aanvulling voor de huurmarkt in Purmerend. Ad Heeman van Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer: “Wij zijn zeer verheugd met de verwerving van de woningen aan de Wagenweg. Het project is ‘built to let’ en past uitstekend in ons beleid om duurzaam te beleggen in hoogwaardige woningen op kansrijke locaties.”