Wooncomplex 7even is door Bot Bouw aan Rockfield Real Estate opgeleverd. Dit betekent dat er vanaf nu 90 vrije sector huurwoningen extra bijkomen in Amsterdam Nieuw-West. Het gebouw is ontworpen door KENK Architecten.

7even is onderdeel van gebiedsontwikkelingsproject ‘Lieven’ in Amsterdam Nieuw-West. Het totale project van 1200 woningen bestaat uit een mix van vrije sector huurwoningen en sociale huurwoningen verdeeld in 15 verschillende blokken, welke uitgevoerd zijn in 4 uitvoeringsfases.

De bouw van Lieven 7 (7even) is gestart in januari 2020 en Lieven 8 is in de zomer van 2020 begonnen. De bouw van Lieven 6 is begin 2021 gestart met een verwachte oplevering medio 2022.

7even
Het gebouw 7even is onder hoogwaardige architectuur ontworpen door KENK Architecten en ontwikkeld door Rockfield Real Estate. Alle bouwdelen hebben een eigen entree en een eigen architectonische uitwerking wat het project een relatief kleinschalig karakter geeft. De woningen zijn gelegen rondom een gemeenschappelijke binnentuin welke tevens voor de buurt toegankelijk is. Door de inzet van prefab-elementen heeft Bot Bouw een snelle bouwtijd weten te bereiken en is het project inclusief ondergrondse parkeergarage binnen 18 maanden na start bouw gerealiseerd.